Arvestrid

Undgå at arv splitter familien

Lad arvingerne have sorgen i fred

Der er mange danskere, der har oplevet, at arv kan splitte familien. Det sker i selv de bedste og mest sammentømrede familier.

Hos Brockstedt-Kaalund oplever vores familieretsadvokater, at det ofte er kombinationen af penge og følelser, der kan være en farlig blanding, og som kan skabe en voldsom splid i familien. Det er ikke kun i de store dødsboer med mange penge, at familien bliver splittet. Familien kan blive splittet over delingen af arvestellet og søskendejalousi fra barndommen, der pludselig bryder frem i lys lue igen.

Arvestrid kan opstå i alle situationer og hos alle familier

Særligt i sammenbragte familier med dine og mine børn kan der opstå splid efter et dødsfald, da arveloven ikke tager højde for disse familier. Det kan derfor blive vilkårligt, hvem der arver, og hvor meget, hver arving skal have. Men det er ikke kun i sammenbragte familier, at arvestridigheder kan opstå.

På TV2 har man sat fokus på arvestridigheder og på, hvordan man forebygger dem. I et af programmerne mødte vi en mand, der overvejede at oprette testamente, hvor han ville gøre forskel på, hvor meget hans børn arvede efter ham ud fra den betragtning, at nogle af børnene havde mere brug for pengene end de andre. Manden valgte at tale med sine voksne børn omkring hans overvejelser, så de var forberedt på, hvad der ville stå i testamentet.

Vi oplever, at rigtig mange mennesker har svært ved at forholde sig til et testamente og ikke ønsker at tænke på det – og det forstår hun godt, for skal man forholde sig til et testamente, skal man samtidig forholde sig til sin egen død, og det bryder ingen sig om. Men hvis man selv sørger for at få styr på sine arveforhold, kan man spare sine arvinger for en masse konflikter, når arven skal deles.

Er et testamente en god idé?

Det er sjældent for tidligt at lave sit testamente, men det kan blive for sent. Derfor er der også flere og flere danskere, der giver sig i kast med at lave et testamente før sygdom eller andet opstår. Det er hensigtsmæssigt, at man i forbindelse med f.eks. en kræftdiagnose ikke samtidig er nødt til at forholde sig til arveforhold m.v. I en sådan situation er det bedre, at der er taget stilling til det på forhånd.

Hvis man laver et testamente, kan man sikre, at ens værdier går til de personer, som man ønsker. Samtidig sikrer man også, at der ikke opstår tvivl og/eller konflikter omkring, hvem der skal have hvilke værdier.

Kontakt Brockstedt-Kaalund

Vil du gerne vide mere om, hvordan du opretter et testamente, og hvad det koster, eller ønsker du at vide mere om arveret, dødsboskifte og testamente, er du velkommen til at kontakte en af vores familieretsadvokater. Vi har alle speciale inden for familieret, arveret og dødsboskifte.

Advokat Karen Marie Jespersen, tlf. 69 13 71 19 eller kmj@bklaw.dk 
Advokat Emma Hertel Theilmann, tlf. 69 13 71 47 eller eht@bklaw.dk
Advokat Christina Ruby, tlf. 69 13 71 64 eller cru@bklaw.dk
Advokatfuldmægtig Charlotte Beck, tlf. 69 13 71 65 eller cbe@bklaw.dk
Advokatfuldmægtig Sine Andreassen, tlf. 69 13 71 60 eller san@bklaw.dk

Kontakt Brockstedt-Kaalunds familieretsadvokater

Kontakt en af vores familieretsadvokater, hvis du har behov for rådgivning eller gennemgang af en konkret sag.

T: 87 22 80 80
E: familieretsadvokaten@bklaw.dk

Vi rådgiver dig bl.a. inden for nedenstående områder:

Skilsmisse og separation
Adoption
Bodeling
Børnebortførelse
Dødsfald og arv
Fuldmagter & Værgemål
Mediation - mægling
Pensioner
Samlivsophævelse
Skilsmissebørn - bopæl og samvær
Testamente
Tvangsfjernelse af børn
Ægtefællebidrag
Ægtepagt

Læs mere om vores team inden for familieret her...

Parttimefitting